2010. szeptember 26., vasárnap

SEIKOholic

Az alábbi remekművet a network54 -en olvastam és muszáj leírnom ide. Igyekeztem pontosan fordítani, de nem minden hangzik olyan jól magyarul, mint az angol eredetiben.

"A 10 legfőbb jele annak, hogy nemcsak megbecsülöd és gyűjtöd a SEIKO-kat, hanem...
...FANATIKUS vagy!



10) Büszke vagy arra, hogy már csak négy 7s26-os búvárod van, és annak ellenére, hogy tudod, hogy a narancs Monster-ed pont olyan volt, mint a fekete Monster és az SKX007K még inkább hasonlított az SKX007J-re, még mindig azt kívánod, hogy bárcsak meglennének ahelyett, hogy eladtad őket.


9) Annak ellenére, hogy büszke vagy arra a tényre, hogy már csak négy 7s26-osod van, azon gondolkodsz, hogy melyik legyen a következő modern búvárórád, SKXA35, SKX011j, titán, kvarc, kinetic/öröknaptáras, prospex, gmt, stb... Igazából mindegyiket szeretnéd. És az is bosszant, hogy az SKX175-öt és az SKX009-et is akarod annak ellenére, hogy képről nem tudod megkülönböztetni őket.


8) Idegesít, hogy a barátaid, kollégáid és a feleséged nem tudják a különbséget az SKX173 és a 6309-7290 között. Az még jobban bosszant, hogy a 6309-7290-ed és a 6309-729A-d nem a "Japan only" verziók. Még rosszabb, hogy néha nem tudsz aludni, mert még soha nem találkoztál egy narancssárga számlapos 6309-729b-vel.


7) Örülsz, hogy végre sikerült beszerezni egy H558-5009 "Arnold" ana-digi búvárórát!!!! Egy héttel később veszel egy H558-5000-est. Kiver a hideg veríték amikor kiderül, hogy létezik narancs számlapos verzió is. Elfog az émelygés, mert a narancs számlaposok felirata lehet "diver's 150m" és "sports 150m" is.


6) Várod, hogy Randall (egy híres óra-tuningoló) beleszeressen egy új gitárba, mert akkor talán megszerezheted az egyik király búváróráját. Aztán seggberugod magad, mert lemaradtál róla vagy mert már van egy olyan órád. (Alternatív 6: egy jelzáloghitelnyi pénzt fizetsz Randall-nek és jelentős szereped van abban, hogy óriási a várólistája)


5) Több mint fél tucat 7002-es búvárórád volt, többségüket meg tudtad különböztetni, ha rápillantottál a számlapjukra vagy a lünettájukra. Néhányat csak úgy, ha megnézted  a hátlapjukat is.
Már csak négy darab van belőlük, de még mindig hiányoznak amiket eladtál és továbbra is figyeled a 7002-es aukciókat annak ellenére, hogy egyiket se szoktad gyakran viselni.


4) Végülis kikötsz egy 600m-es Pro mellett, füstölögsz magadban a munkahelyeden, mert senkinek nem tűnik fel, de mindenkinek nagyon tetszik a barátod "tengerészgyalogos kinézetű" órája. Pár nap múlva, amikor azt hiszed, hogy ezt a hetet már megúsztad, összefutsz egy ismerősöddel, aki ránéz a 6306-7000-es, 6105-800x vagy 6105-811x órádra és azt mondja: "Király! Pont mint az enyém." aztán megmutatja az 1968-as 300m-est, amit egy lomtalanításkor szerzett párezer forintért és fogalma sincs arról, hogy igazából mi is az.
Miután kiengedtek a roham után a kórházból, ismét összefutsz vele és felajánlod, hogy megveszed tőle, de ő azt mondja: "Nem megy, elcseréltem egy jobbra, svájci szerkezet van benne, mint a Rolexekben" és megmutatja a vadi új Invicta-ját. Ismét kórházba kerülsz az újabb roham miatt.


3) Egy idő után a feleséged egy nagy "S-E-I-K-O" nyakláncot kezd viselni és lefekvéskor azzal nyaggat, hogy egy komplett szerkezet felújításra van szüksége. (Megjegyzés az olvasóknak: nagy bajban vagy, ha valami ilyesmit mondasz: "egy ilyen régi modellnek csak egy kis utánállítás jár")


2) Egy rakás olcsó órát halmozol fel, amelyek ugyanolyan szerkezettel vannak szerelve, mint a búváróráid. De amikor az egyikből fel kellene használnod a szerkezetet, inkább úgy döntesz, hogy megjavíttatod és felújíttatod. A felújításra és a régi búvárórád javíttatására így körülbelül négyszer annyit költesz mint egy vadiúj SKX búvárra és egy SEIKO 5-ösre együtt.


1) Ismered az összes korábban említett modellszámot és nem számít, hogy mennyi órád van, azt kívánod, bárcsak az én összes órám is a tiéd lenne!"

Nincsenek megjegyzések: