2011. július 23., szombat

Citizen Bullhead - vagy Miki egér

Sokat gondolkodtam rajta, hogy hogyan is mutassam be ezt az órát.
Ugyanis nem az enyém. De valamennyire annak tekintem, hiszen én vettem :)
A lényeg, hogy kötődik hozzám és japán, tehát itt a helye.


A Forint szárnyalásának csúcsán vettem az eBay-en, képzelhetitek, hogy nem volt egy rossz vétel akkoriban, ma már nem lehet olyan jó áron hozzájutni.
Édesapám kapta tőlünk a születésnapjára, mert ő is rajong az órákért és szereti az ilyen különlegességeket. Ma már lehet, hogy nem ezt a márkát választanám, ugyanez SEIKO-ban jobban illene hozzá. De sebaj, ez lett, ez is elég különleges darab.


A '70-es évek elejéről származik, automata, oszlopkerekes kronográf bújik meg a belsejében, mely a koronáról is húzható (ellentétben a korabeli SEIKO-kkal).
A gyönyörűen szálcsiszolt, már-már organikusnak nevezhető tok egészen apró átmérőjű, 38 mm széles, 42 mm hosszú, ellenben 18 mm magas, olyan tojásdad.


És akkor gondolom már mindenki rájött, hogy miért hívják bullhead-nek ezt a típust....igen, a szokatlan korona- és gombelrendezés miatt, amik így bikaszarvakra hasonlítanak. Ugye ez nem jelent nagy technológiai újdonságot, csak a tokban van 90 fokkal elforgatva a szerkezet, de van, akinek így jobban kézre állnak a kezelőszervek.


Sokszor nevezik Miki egérnek is, tényleg hasonlíthat valamilyen rajzfilm állatkára.
Oszlopkerekes kronográfról van szó, flyback funkcióval, ebből az következik, hogy jókora erővel kell megnyomnunk a gombokat a stopper elindításához, megállításához és a nullázásához (flyback).

Szépen fel van újítva, kapott egy új szíjat, ami elég jól passzol hozzá, a számlapja is talán egy utángyártott darab, de az összhatás tökéletes.


Ha nem tűnt volna fel valakinek idáig, akkor megsúgom, hogy a nap-kijelzése - az angolon kívül - arabul van.

Összességében egy szerethető kis óra, mely kitűnően mutat a vitrinben :)

Nincsenek megjegyzések: