2011. május 25., szerda

A következő Dezső

Aki szeretne az alábbi órámmal közelebbi ismeretségbe kerülni, most első körben a Vaterán keresztül megteheti:


klikk ide:
http://www.vatera.hu/seiko_7002_es_buvar_gyujtemenybol_sok_extraval_1457602579.html

Sikeres licitálást!

2011. május 11., szerda

SEIKO 7T42 - a fényképezhetetlen...

...legalábbis én nem tudok vele mit kezdeni. Tudom, hogy természetes fény kellene, hogy tárgysátor kellene, hogy tudás kellene, de nincs, nincs és nincs. Ezen kívül sokszor sikerült már viszonylag jó fotókat készítenem neonfénynél is. De most nem.

Az óra a Vaterán bukkant fel. Egyből beleszerettem, pedig a mellékelt képek alapján ez szinte lehetetlen volt...de sikerült:


A szíja nem eredeti volt, de legalább bikolor (vagy kétszínű vagy ArAc...kinek hogy).
Nem is igazán izgatott, tudtam, hogy nem lesz nehéz hozzá egy eredetit beszerezni.
Nem is volt, Kínából hamar megérkezett egy "utángyártott" darab, ez most nem zavart, mert az óra annyira nyomott áron került hozzám, hogy nem is illett volna hozzá árban egy teljesen eredeti.


Na de ne szaladjunk ennyire előre.

Miután sikeresen lealkudtam - ahogy szoktam - leütöttem és pár nappal később meg is érkezett. Éreztem én, hogy sokkal szebb lesz, mint a fotókon, így is lett.


Az óra elképesztően szép élőben, egyetlen szépséghibája a dátum feletti nagyítóüveg horzsolása, de azzal nekem kell majd valamit kezdenem, mert az órásom hallani sem akart róla :)
Egy alapos külső-belső tisztítás után már szépen lehetett forgatni a racsnis lünettát is, ami teljesen be volt ragadva korábban. A lünettabetéten látható kopás nem is igazán látszik élőben, pedig a képeken ordít.


7T42-es kvarc kronográf szerkezettel szerelték, ez azért volt érdekes, mert ezidáig csak a 7T32-essel találkoztam. Ez annyival tud többet, hogy visszaszámláló (időzítő) is van rajta.


Maga a tok kicsit kisebb, mint a 7T32-esem és a kidolgozottsága sem közelíti meg azt, de ezt csak alaposabb szemügyre vétel után lehet észrevenni. A tokja egy kicsit karcsúbb, a lünetta nem kattan olyan szép finoman, a számlap nem annyira összetett, de ettől még nagyon gusztusos az összhatás.
A következő három képről azt kell tudni, hogy más és más blendével és rekeszidővel készültek valamint még azt is, hogy egyiken sem pontosan olyanok a színek, mint a valóságban:


1991. októberében készült, idén lesz húsz éves. Ez meg is látszott a hátlap tömítésén, betonkemény volt...talán soha nem lett cserélve. Én megtettem, hátha nálam lesz még 20 év múlva is. 

2011. május 4., szerda

Accurist 6W50 - a sokoldalú

És akkor következzék az az óra, amelyik az összes eddigi szavazásból vesztesen került ki.

Egyik kedvenc vaterás eladóm termékei között bukkant fel. Nagyon nem akart elkelni, hétről-hétre lejjebb ment az ára. Már csak pár ezres volt, így sem kellett senkinek. Aztán elkelt, majd kiderült, hogy mégsem...én ugyanis néha követem az órák utóéletét, hátha mégsem jön össze a tranzakció és akkor le tudok csapni. Így is történt. Az óra visszakerült az eladóhoz, állítólag sokat késik.....hmmm.....hátha javítható. Ha nem, akkor kidobott pénz az egész. Megtettem az ajánlatomat...ha jól emlékszem, 3000 volt postázással együtt. Az eladó elfogadta és hamarosan meg is hozta a postás.


Tényleg sokat késett. Sőt. Minden mutatója lustán mozgott.
Ez az óra ugyanis azok közé tartozik, amiknél a megfelelő funkció kiválasztása után a mutatók szédületes sebességgel kellene, hogy beálljanak a megfelelő pozíciókba. De nem így történt, nem baj, erre is fel voltam készülve, már vittem is az órásomhoz, miközben rémeket látva kutattam a szívét képező Miyota 6W50-es (Citizen) szerkezet után és csak horribilis áron találtam egyet-kettőt.


A mester természetesen meg tudta csinálni...csak egy alapos tisztítás kellett neki. Így is bőven 10 ezer alatt maradtam és elég érdekes/csinos/izgalmas - kinek hogy - órával lettem gazdagabb.
Attól eltekintve, hogy az üvege karcos, szinte hibátlan állapotban van.
A szíja már ismerős lehet az Aerochron-omról, amíg arra nem szerzek egy eredetit, addig azon fog csücsülni.
A szíjból is látszik, hogy nagyon adtak a búvár-megjelenésre, biztonsági-zár, gyors-hosszabbítás, magán az órán az egy irányba forgatható lünetta, valamint a kitűnően tömített gombok jelzik, hogy akár vízbe is merészkedhetünk vele.
Apropó gombok - kinek tűnt fel, hogy nincs rajta korona?
Ezt a szerkezetet 4 gombbal lehet vezérelni. a "4" óránál lévővel tudjuk kiválasztani a szükséges funkciót (idő, naptár, ébresztés 1-2, mutatók nullázása, kronográf, visszaszámláló, helyi-idő). Kihúzva viszont az időt lehet beállítani, de nem vele, hanem a többi gomb nyomkodásával.


A legutóbbi óraátállításkor döbbentem rá, hogy öröknaptáras (a szökőéveket még nem próbáltam), mivel kijelzi a hónapot is, ezért annyira nem meglepő, hogy ismeri az adott hónapban lévő napok számát is. Mindenestre ez egy kellemes gesztus a Citizentől/Miyotatól.


Az Accurist amúgy angol márka, csak az órák tokját tervezik/gyártják, a szerkezeteket általában külhoni gyártóktól szerzik be.
Ez volt az első bicolor órám (ez nem igaz, mert mielőtt elkezdtem gyűjteni őket, már volt) és tetszik, remélem, hogy ez nem valami torz, lelki ferdülés jele :)

2011. május 3., kedd

Dezsőnek meg kell halnia!

Bizony...ennek is eljött az ideje.
Az egyik 6105-ösömtől meg kell válnom....már el is kelt.

RIP

Baby SEIKOholic

Másfél éves fiam.
Imádja a SEIKOját.
Én meg őt :D

 

Annyira büszke rá, hogy naponta többször is előveteti velem a vitrinből és fel-alá parádézik benne.
(2205-ös búvár, női vagy gyerek méret, később lesz róla szó)

Régen nem szültem bejegyzést, meg volt rá az okom, többek között meglátogatott Tüdő Gyuszi is, de ma bepótolom, ezzel együtt 3 bejegyzés is várható!